Dia Internacional de Rússia


Crònica d'un dia ben diferent
2017-11-24-PHOTO-00000506
P3:
El que més han gaudit del menú, ha estat el Carrot Cake. La mare del Allen, un alumne de p3 i procedent de Rússia, ha portat un plat típic d’allà i ens ho ha mostrat a tots.Després de fer la migdiada els hem pintat les galtes de color vermell i s’ho han passat molt bé.

 

P4 i P5:

Per celebrar el dia de Rússia, vam estar pintant unes làmines amb el dibuix d’una nina russa. Gairebé tots els nens i nenes dels dos cursos van participar en aquesta activitat, el dibuix els va agradar moltíssim i van fer unes decoracions molt originals. D’aquesta manera hem anat preparant els infants de cara a la jornada gastronòmica. Amb alguns d’aquests dibuixos hem decorat les taules del dinar de divendres, als nens i nenes els ha agradat molt. El dia de Rússia l’hem començat saludant a la classe amb algunes paraules en rus i explicant el menú, portant alguns detalls de la roba d’aquell país (el mocador florejat al coll o al cap els ha fet molta gràcia). Un cop ja al menjador, on s’han trobat monitors i monitores disfressats, hem explicat per què el puré del 1r plat tenia el color rosat gràcies a la remolatxa, després el gust de la salsa Stroganoff amb el llom, i per acabar, el glassejat de taronja que hi havia a sobre del pastís de pastanaga. Molts infants han explicat que tastaven per primera vegada alguns dels ingredients del menú, a alguns els ha costat una mica acostumar-s’hi, però en general han gaudit dels plats del dia. A l’hora del pati alguns nens i nenes s’han pogut maquillar i s’han posat els mocadors dels monitors per disfressar-se. La jornada ha estat molt especial per a tothom.

 

1er i 2n:

El dia internacional de Russia ha estat un èxit. El dia d’abans, vam estar parlant sobre el país i dibuixant la típica plaça Vermella. Avui divendres, els monitors/es hem anat a buscar els nens i nenes ja disfressats, i això ja ha provocat alegria i positivisme. Molts ja volien pintar-se bigotis i galtes vermelles abans de dinar. A taula hem explicat els diferents plats, hem aprofitat per explicar que a Rússia es menja molta verdura, i com que fa fred, necessiten plats amb molta energia. El primer plat, la crema de remolatxa, al principi no la volien tastar pel color, ja que no estan acostumats, però hem insistit que la tastessin, tot i així no ha tingut l’èxit desitjat però hem de dir que estava molt gustosa. El segon plat els hi ha encantat, fins i tot han volgut repetir al menys la meitat dels infants de 2n curs. Els postres: El que més ens ha agradat als monitors, la crema de formatge , llimona i sucre, fent contrast amb el pastís de pastanaga, ha estat just el que no ha agradat els nens i nenes, alguns li treien la crema, i d’altres l’han tastat però de seguida han dit que no els hi agradava. Coses a millorar: En els postres, s’hagués pogut posar la crema a part, perquè poguessin tastar la crema com a complement,  és un tema cultural, al nostre país no s’acostuma a posar aquest tipus de crema als dolços. He de dir, però, que les postres eren  delicioses. La valoració general del dia d’avui és molt positiva.

 

3è i 4rt:

El dia del menjar internacional de Rússia hem decorat totes les taules amb fotos de menjars típics del país per què poguessin veure i conèixer més a prop lo que es menja allà. També hem posat paraules escrites amb rus en pals de colors amb la traducció enrere i els ha agradat moltíssim la idea .

Els ha fet molta gràcia i il·lusió veure als monitors disfressats.

Durant el menjar ha estat en principi amb la crema de remolatxa (pel color)un pèl més difícil, però una vegada s’han atrevit a tastar-la, els hi ha agradat força. El segon plat genial! Estaven encantats i les postres han estat tot un èxit i han repetit moltíssim.

Una vegada al pati, hem posat música típica Russa i hem fet balls i passes de balls típics del país. Han volgut fer-se fotos amb unes Matrioshkas ( que portaven els monitors) per la curiositat de les nines. Han gaudit moltíssim i ens ho hem passat tots junts genial.

 

5è i 6è:

Avui divendres, l’escola s’ha tornat russa, i els nens i nenes del cicle superior han gaudit moltíssim amb el dia internacional. Les monitores hem anat preparant el terreny fa dies, donant pistes sobre el que succeiria avui, dibuixant i pintant la gran Catedral de Sant Basili de Moscou, tot introduint curiositats entorn a aquest edifici. El menú especial d’avui ha estat tot un èxit! Al principi s’han mostrat reticents a tastar la crema de remolatxa, però un cop s’han atrevit, pràcticament tothom l’ha acabada i fins i tot han repetit. I no parlem del segon plat! Poques vegades hem vist tants dits alçats per a demanar repetir! Però el plat estrella sens dubte ha estat el postres… quines postres! Les monitores no donàvem abast repartint i repetint. Tant els ha agradat que han acabat de menjar mitja hora més tard de l’habitual i ben saciats. Un cop al pati, hem realitzat un trivial, un concurs de preguntes sobre Rússia, on han après curiositats com la temperatura màxima a la qual poden arribar durant l’hivern en el país, o quina va ser l’última princesa tsarina. Un dia molt complet, on fins i tot una alumna de 5è amb orígens russos, ha volgut ensenyar a companys algunes paraules en la seva llengua. Valoració 100% positiva