Normativa Educació Infantil


NORMES D’ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT A L'EDUCACIÓ INFANTIL

CURS 2016-17

HORARIS, ENTRADES i SORTIDES

  • L’ horari lectiu per a tot l’alumnat serà de 9h a 12’30h i de 15h a 16’30h.
  • És molt important la PUNTUALITAT tant a l’hora d’entrar com a l’hora de sortir. La porta de l’entrada i de la sortida escolar serà sempre la de la reixa verda.
  • L’alumnat de P3 pujarà i baixarà per l’escala exterior que dona a la porta de vidre del costat del gimnàs. A la tarda , cinc minuts abans de la sortida general, s’obrirà la porta de la reixa verda, només, perquè les famílies dels nens i les nenes de P-3 puguin pujar a recollir-los.
  • L’alumnat de P4 i P5, sortiran per la porta principal, i agrupats es posaran davant de la paret, a un costat i l’altre de la porta, les mestres els aniran lliurant als pares.
  • Si l’alumnat no ha estat recollit a l’hora passarà al servei d’ acollida, el cost del qual va a càrrec de la família.
  • En cas que la recollida la faci una persona diferent de l’habitual cal avisar prèviament la tutora i portar una autorització signada. (model adjunt)
  • Pel bon funcionament escolar us preguem que NO entreu a l’aula a les 9 h del matí perquè interfereix la dinàmica del grup-classe (exceptuant els dies de l’adaptació de P3).

RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA

El dia a dia de paraula o amb una nota a la bossa. A l’octubre una reunió general de tutoria. Mínim cal tenir una entrevista a l’any amb el/la tutora. Es lliuren dos informes: un a finals de gener i l’altre en acabar el curs.

MEDECINES

Cal limitar al màxim l’ administració de medecines a l’escola. Aquelles que siguin imprescindibles cal que estiguin marcades amb el nom / dosi / horari d’administració, i lliurats a l’adult juntament amb l’autorització de l’administració feta per escrit pel pare/mare/tutors i la recepta mèdica. (model adjunt)

Un nen o una nena que té febre, polls, conjuntivitis o qualsevol malaltia contagiosa,

NO pot anar a l’escola fins que hagi passat el risc de contagi.

LLIBRES

Projecte de socialització dels llibres de text a l’Educació Primària. A L’E. Infantil el material  que es fa servir és de Teide “Projecte el món dels invents”.

La comanda de llibres es farà a través de l’AMPA de l’escola.

AUTORITZACIONS

Perquè l’alumnat pugui participar a les sortides proposades és imprescindible  comptar abans amb l’autorització signada de les famílies o representants legals  i haver fet el pagament. Aquesta es lliurarà als tutors o tutores dins dels terminis establerts.

ANIVERSARIS

Es pot celebrar l’aniversari amb els companys i companyes de la classe i mestres, cercant alternatives a les llaminadures. Considerem desaconsellable l’hàbit de consumir xiclets, caramels i altres llaminadures.

ROBA EXTRAVIADA

Al vestíbul hi haurà una caixa per guardar-la. La roba que no es recollirà a final de cada mes es portarà al punt verd o bé a un centre benèfic.

ESMORZARS

Considerem necessari fer un bon esmorzar a casa perquè els nens i nenes puguin rendir millor a l’escola. Recomanem que a l’escola només duguin fruita pelada i/o fruits secs en una carmanyola de plàstic.  Iogurt i sucs no.

MATERIAL QUOTIDIÀ IMPRESCINDIBLE:

1BATA. La bata ha de ser de quadrets verds i blancs, cordada al davant amb botons grans i amb goma al puny de la màniga. Cal que vagi marcada amb el nom i que tingui una veta d’uns 15 cm per a poder-la penjar. Els dimecres i els divendres se l’enduran per rentar. Recomanem tenir-ne un mínim de dues.  Es pot comprar a l’AMPA de l’Escola.

2MOTXILLA O BOSSA SENZILLA per posar-hi l’esmorzar i allò que calgui cada dia.

3GOT. Es necessari dur un got de plàstic amb nansa i una veta amb el nom.

4EQUIP DE PSICOMOTRICITAT:

–      Xandall blau marí amb el logotip de l’escola (venda a l’AMPA) .

–      Samarreta blanca o vermella amb el logotip (venda a l’AMPA).

–      Mitjons antilliscants en una bosseta de roba marcada per quedar-se a l’escola fins que al final de trimestre es duguin a casa per rentar.

–      Calçat esportiu amb “velcro”.

Tot l’equip ha de dur  el nom i el cognom.

5MATERIAL D’HIGIENE PERSONAL. Una capsa de mocadors de paper, 2 paquets de tovalloletes humides.

Cal tenir especial cura d’allò que el vostre fill/-a necessita a diari per tal que pugui progressar en els hàbits d’autonomia.

Per això mateix el vestit ha de ser còmode i evitar cinturons, tirants, “petos”… Les sabates i calçat esportiu millor amb “velcro” que amb cordons.

Totes les peces de roba que hagin d’anar penjades (bates, jaquetes, abrics, anoracs, etc.) CAL QUE PORTIN UNA VETA LLARGA AMB EL NOM I COGNOMS PER PODER-LES PENJAR I IDENTIFICAR.

NOMÉS PER ALS ALUMNES DE P3

6MUDA DE RECANVI. En una bossa de roba marcada amb el nom i cognom, han de portar una muda sencera: roba interior, mitjons, samarreta, xandall i calçat (tot marcat amb el nom i adequat a l’època de l’any). Aquesta bossa es quedarà a l’escola. Recordeu que quan es fa servir, l’endemà cal retornar una altra muda que posarem a la bossa de recanvi.

7LLENÇOLET per l’hamaca .El necessitaran els nens i les nenes de P3 que es quedin a menjador per tal que puguin fer la migdiada, el poden comprar a la secretaria de l’AMPA.  Se l’enduran els divendres per rentar i el portaran els dilluns.

APORTACIONS PER AL PAGAMENT DE SORTIDES I MATERIAL

Cada família ha de pagar una quantitat en concepte d’activitats i sortides, previstes durant tot el curs. Les colònies escolars es paguen a part.

El pagament es farà en dos terminis:

–        el primer de l’1 al 15 d’octubre de 100 euros.

–        l’altre abans del 15 de febrer de 60 euros.

Per facilitar els tràmits de recollida de diners i la planificació familiar de les despeses, si no comuniqueu res en contra, aquests rebuts se us giraran en el mateix nº de compte en que teniu domiciliat el menjador escolar.

A les famílies que no utilitzin el servei de menjador els facilitarem el número de compte per poder fer l’ingrés.