El Baldiri, membre de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades


Recollida d’espelmes per donar llum als drets humans
recollida-espelmes

L’escola i l’AMPA del Baldiri ja formem part de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades,  un espai viu, col·laboratiu, de confiança i cura, on compartir experiències, recursos i fer accions coordinades amb impacte social abordant l’actual crisi ètica i humanitària sobre les fronteres i en favor del dret a migrar. 

La Xarxa impulsa del 10 al 18 de desembre la setmana #EducacióiRefugi on es faran activitats educatives a escoles, instituts, entitats de lleure i altres equipaments educatius per reflexionar, debatre i incidir en les polítiques d’asil i refugi. 

Recollida d’espelmes per donar llum als drets humans

Una de les primeres activitats en què les famílies i equip docent del Baldiri podem participar, junt amb la resta de membres de la Xarxa, és amb l’encesa del mosaic d’espelmes que es farà a la Plaça Universitat el dia 10 de desembre a les 18:00h amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

Per participar, haurem de deixar les espelmes el dimecres 7 i el divendres 9 de desembre a l’escola. És important que les espelmes siguin com les de la imatge i poden ser del color que vulguem. Si portem un paquet molt millor: la Xarxa pretén recollir 10.000 espelmes per omplir de llum la Plaça Universitat. 

El dissabte 10 de desembre, a les 17:45h ens trobarem a la Plaça Universitat amb els mocadors de la colla castellera del Baldiri per participar en l’encesa del mosaic d’espelmes, que tindrà lloc a les 18:00h. Si no teniu el mocador no us preocupeu perque en portarem de sobres. El lloc de trobada serà a la carpa educativa, que estarà senyalitzada per l’organització.

Jornada de tallers, performances, teatre, pintura i més

Després de l’encesa del mosaic d’espelmes, la lectura del manifest de “Casa Nostra, casa vostra” tancarà la jornada de commemoració dels Drets Humans on entitats que treballen en l’àmbit de la migració hauran realitzat des de les 11h tallers i activitats com ara les de StopMareMortum, Pintem la Mediterrània, Taller de Banderoles, i el joc que han elaborat els i les trucaries de l’AEiG Kipling.  Hi ha prevista una instal·lació amb maletes, sabates i històries de vida per visibilitzar la duresa i el patiment que viuen les persones que han de fugir de la seva terra. A més a més, La Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades presentarà la Setmana d’accions educatives pel dret a migrar a les 12.30h.

Una jornada perr defensar els drets de les persones migrades i refugiades, els drets de  totes i tots,  i que des de la Campanya “Casa Nostra, casa vostra”, ens animen a participar.