EL SETMANARI DE LA FAPAC, 28 de juny de 2018


 

BON ESTIU A TOTHOM!
Durant aquest curs hem lluitat per una educació pública, de qualitat, catalana, laica, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, coeducativa i feminista.

 

S’ha acabat l’escola i és el moment de gaudir de les merescudes vacances. Però també és el moment de fer balanç i fer un repàs de totes aquelles lluites i reivindicacions que han marcat aquest curs. És hora de descansar i també de carregar-nos d’energia per estar preparats per al curs vinent.
Durant aquests mesos la FaPaC hem mostrat el nostre rebuig a les proves externes a primària -legalment no obligatòries- per fomentar la competició entre escoles i obrir la porta a la privatització i a la mercantilització de l’educació.

Ens hem posicionat en contra de la renovació dels concerts educatius perquè són un pas enrere en la lluita contra la segregació per raons socioeconòmiques i de gènere.

Hem alertat del malbaratament de recursos públics perquè s’estan finançant escoles privades on les ràtios d’alumnes per aula estan per sota del que estableix la normativa.

Hem reivindicat una xarxa d’educació única, pública i gratuïta i amb perspectiva de gènere. Defensem una formació afectivo-sexual que ens ensenyi en la diversitat, sense pors ni complexos, sense agressions masclistes ni LGTBIfòbia a les aules.

Davant la manca de voluntat de l’administració, hem impulsat una campanya específica per promoure la matriculació en centres públics com a millor opció, coincidint amb el període de preinscripcions escolars.

Hem denunciat el tancament de línies públiques perquè s’han fet per sobre de les necessitats d’escolarització. Lluny de respondre a una davallada demogràfica, la seva raó principal és la privatització de l’educació.

Hem defensat que les AMPA puguin continuar portant la gestió del menjador escolar, fent costat a la reivindicació de les AMPA de les escoles del Pla de l’Estany davant la negativa del Consell Comarcal.

Hem iniciat una campanya per reclamar especialistes en educació especial als menjadors escolars perquè els volem inclusius i que el cost no recaigui en les famílies i les AMPA.

Amb els Premis FaPaC hem reconegut un any més els valuosos i diversos projectes que impulsen les AMPA als seus centres educatius.

Hem fet palès que encara continua molta feina per fer per frenar la segregació escolar i millorar la situació d’escoles i instituts amb alumnes escolaritzats amb un elevat risc d’exclusió social. 
Tenim molta feina per endavant.
Juntes i junts continuarem amb la nostra reivindicació.
Ens veiem al setembre.
Us desitgem un bon estiu! 

 

(Enllaç directe al butlletí)