Juguem a les places!


Fins a finals de juliol torna la campanyaJuguem a les placesamb diferents propostes per promoure l’activitat lúdica de les famílies i millorar la convivència a les places de la Vila de Gràcia: jocs tradicionals, tallers creatius, jocs de taula, pilotes d’escuma… Aprofiteu i gaudiu del lleure familiar a les places! 

Fins a finals de juliol, i la primera setmana de setembre, podreu trobar propostes lúdiques a la plaça de la Revolució, la plaça del Diamant, la plaça de la Virreina i la plaça del Sol. Grans, petits i petites podreu gaudir de les places del barri com a lloc de trobada on aprendre a valorar i a millorar l’ús de l’espai públic. Els infants descobriran els jocs tradicionals i actuals, podran compartir tallers creatius amb la família o participar en l’elaboració d’un mural pictòric tot aprenent els valors del joc compartit i el respecte.

La plaça Revolució oferirà tallers creatius cada dilluns fins el 23 de juliol, i també el 3 de setembre: propostes familiars per donar valor a la importància del joc i la creativitat per gaudir de forma conjunta. A la plaça del Diamant trobareu tallers de jocs de taula i espai infantil per a infants entre 1 i 4 anys cada divendres a la tarda fins la darrera setmana de Juliol. La plaça de la Virreina centralitzarà el taller de circ, on s’ensenyaran tècniques i habilitats de circ per a totes les edats que podreu gaudir cada dimecres fins el 25 de juliol, i el 5 de setembre. Tots els taller seran de 17.00 h a 20.00 h en temporada escolar (fins al 22 de juny), i de 18.00 h a 21.00 h en període de vacances escolars.

A la plaça del Sol trobareu també el Quiosc de Jocs fins el 30 de setembre, un bagul que conté jocs populars i psicomotrius com xapes, baldufes, cordes, malabars… que podreu demanar als responsables per jugar-hi. Cada dijous, a partir del 28 de juliol, podreu participar a les Intervencions Artístiques, pensades per a gent de totes les edats.

A més a més, continua la campanya de pilotes d’escuma que consisteix a facilitar pilotes d’escuma als nens i nenes que juguen a pilota per tal de no fer mal a ningú ni fer malbé els aparadors dels comerços o les portes dels habitatges. Les pilotes les presten els comerços de cada plaça que col·laboren amb la campanya (els reconeixereu per l’adhesiu que tenen a l’entrada) . Us deixaran la pilota d’escuma a canvi de la vostra de pilotat de cuir, que podreu bescanviar quan s’acabi el joc. Trobareu pilotes d’escuma a les places del Diamant, Revolució, la Vila, i John Lennon

Aquesta campanya forma part del Pla de Places de la Vila, que contempla un conjunt d’accions per garantir la convivència a les places de Gràcia. Entre d’altres, el reforç del servei de neteja i també de la Guàrdia Urbana; la implementació d’un espai de jocs infantil a la Plaça del Sol; la coordinació de promotors, agents cívics i gestors d’espai públic; així com el treball conjunt amb veïns/es i establiments al voltant de les Taules Ciutadanes.

 

Juguem-a-les-places-de-Gracia-2017-01