Trobada d’entitats de Gràcia: gentrificació


 

Des del Districte de Gràcia ens fan arribar la informació següent, que esperem que sigui del vostre interès:

La gentrificació és el procés de revalorització d’un barri o d’una zona que provoca, generalment, l’expulsió dels antics habitants per l’arribada de persones amb un poder adquisitiu més alt, cosa que fa pujar els preus de compra i lloguer dels habitatges i també els preus generals dels comerços de la zona. Hi ha molts factors que influeixen en aquest procés i en els barris del districte de Gràcia, com a molts altres barris de de les principals ciutats d’arreu del món, es fan evidents aquestes noves dinàmiques.

 

Ens cal una estratègia comuna de tots als agents implicats per tal de donar respostes a aquest fenomen i poder recuperar i guanyar els nostres barris per a tot el seu veïnatge. Per aquest motiu, ens plantegem la celebració d’unes Jornades els propers dies 30 de novembre i 1 de desembre per tal de fomentar la coproducció social de diagnòstics i respostes amb la participació activa dels moviments veïnals i socials i l’administració.

 

Per tot això, ens agradaria poder comptar amb la vostra participació en una reunió que tindrà lloc el proper dimarts 30 d’octubre a les 18h a la sala d’actes de la Biblioteca Vila de Gràcia (Carrer del Torrent de l’Olla, 104, 08012 Barcelona) on presentarem aquestes Jornades i reflexionarem conjuntament sobre el seu programa i activitats.