Apadrinament lector


Els de sisè fan de padrins de lectura als alumnes de 1r
2018-04-04-PHOTO-00000126

Hola famílies!!!

Ahir dimarts vam començar el tercer trimestre amb una activitat nova: “l’apadrinament lector”.Aquesta activitat la farem tots els dimarts al matí de 9 a 10:30 hores, durant tot el tercer trimestre.

L’ apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de sisè que fan de padrins de lectura i els alumnes de primer de primària que fan de fillols. El fet de ser padrí de lectura representa que l’alumne padrí adquireix el compromís principal de vetllar per l’aprenentatge lector del seu fillol. L’ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d’encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir.

Els objectius més importants que treballa aquesta activitat són:

-Crear noves motivacions per treballar la lectura i les TIC.

-Formar als alumnes per a ser referents per a altres alumnes més petits i que es concreta en la figura del guia / tutor / padrí.

-Treballar regularment diferents estratègies de lectura, de comprensió lectora i de comprensió oral.

- Fomentar la convivència.

- Educar en la responsabilitat i el compromís.

- Fomentar la interrelació entre cicles.

-Potenciar i millorar els aprenentatges de tot l’alumnat implicat, introduint nous escenaris de treball i  involucrant els alumnes en els seus procés d’aprenentatge.

-Fomentar i estimular les relacions afectives i emocionals entre diferents edats.

-Crear vincles nous entre els nens i les nenes de diferents classes.

Al final de cada sessió cada padrí  ha d’omplir el seu “quadernet de seguiment”, on va apuntant les incidències de les sessions sobre el seu fillol: si té dificultats, si entén el que se li llegeix, si li interessa …i també escriu la seva pròpia autoavaluació: anotacions de l’evolució de les sessions de lectura, com es veu a si mateix com a lector, si creu que ho ha fet bé, què ha de millorar…

Ho vam passar molt bé tots junts i ho vam fer molt bé!