BARCINO, BUSCANT ELS ORÍGENS DE LA NOSTRA CIUTAT


Els/les de 6è participem en el Pojecte Patrimonia'm del MUHBA perquè estimem el patrimoni que tenim.

patrimoniam-novembre-40A la recerca del patrimoni de la nostra bonica ciutat…

Hem fet una passejada per la BARCINO  dels segles I,II,i III d.C.. Hem visitat les restes de la ciutat de Barcelona. Barcino estava envoltada d’una muralla de la qual en cara en queden moltes parts .

Hem vist la Via Sepulcral Romana que era el cementiri o Necrópolis i que estava cituat fora de les muralles de la ciutat i ens han explicat  els rituals que feien els romans per als enterraments.

Hem baixat als soterranis del museu d’història (MUHBA) on hi ha restes de la ciutat romana. Allà ens va agradar molt el lloc on els ciutadans de Bacino rentaven la roba amb calç, cendres i “pipi”, ens ha sorprès molt i hem rigut però és que no sabíem que l’orina té amoníac , una substància que serveix per fer lleixiu. La roba la tenyien amb  un tint blau fet de flor d’indigotina, o amb vermell d’òxid de ferro. També hi havia una piscina i el magatzem on posaven el peix per conservar-lo en sal.

Per a tot això a Barcino calia que arribés molta aigua. L’aigua arribava per un aqüeducte del que també hem vist algunes  parts que encara es conserven a la Barcelona actual.

També hem visitat les restes del temple d’August, es poden veure quatre columnes molt ben conservades.patrimoniam-novembre-89

Aquesta sortida ens ha agradat molt. Hem aprés i ens hem divertit.

Hem anat I tornat en metro, hem dinat sobre la gespa del Moll de la Fusta contemplant el port de la nostra ciutat i parlant i jugant amb els companys de classe.