Entorn privilegiat


image

La comunitat educativa de l’escola Baldiri Reixac ens considerem privilegiats d’estar situats en un entorn tan significatiu de la ciutat de Barcelona: un parc monumental, en el qual arquitectura i natura es potencien; una obra d’art reconeguda mundialment i admirada cada any per milions de persones.

Per això el nostre projecte educatiu reconeix el Park Güell com a font d’aprenentatge ambiental, artístic, esportiu, social i de valors. Es tracta d’aprofitar l’enorme cabal de sensacions, de coneixement i de bellesa que l’obra de Gaudí ens aporta, i que converteix el Baldiri un centre únic, de característiques excepcionals.

image

El projecte Escoles + sostenibles: “En harmonia amb la natura, volem viure bé sense fer malbé”,  aprofita el Park per estudiar els arbres, arbusts i plantes que s’hi troben, juntament amb els animals que l’habiten.

Els nens i les nenes de l’escola juguen al pati envoltats d’art i natura. Un pati que té tretze  espècies diferents d’arbres i acull diversos ocells que amb el seu cant harmonitzen l’estada.

image

Dins del projecte d’anglès “English in the Park” , els alumnes del cicle superior preparen unes entrevistes per fer als turistes que visiten el Park. Una altra activitat competencial relacionada amb l’entorn és la de preparar un visita informativa per al grup d’alumnes de l’escola sueca de Grillby que cada any venen a visitar la nostra ciutat.

El projecte de plàstica “Gaudir Gaudí”, desenvolupa la creació artística dels nens i les nenes de l’escola a partir de l’observació de l’obra de Gaudí, tan accessible per a tots ells i elles.

image

Un edifici que té història i uns orígens de luxe, perquè el Baldiri va ser una de les 11 Escoles Belles que el Patronat de Barcelona va estrenar l’any 1931 amb les metodologies actives que es van impulsar en aquella època.

El projecte Patrimonia’m promogut pel MUHBA i el treball de la Xarxa d’Escoles Històriques permet als nens i nenes conèixer i estimar tot aquest llegat històric i artístic.

image

Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient

L’escola, el 7 d’abril de 2011, juntament amb altres escoles del voltant del Park Güell i amb la col·laboració d’Agenda 21, va obtenir el premi a la categoria Millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient atorgat pel Districte dins de la convocatòria dels Premis Vila de Gràcia.

Els alumnes de l’escola van participar en l’elaboració del Decàleg de bons usos i civisme del Park Güell promogut pel Pla Comunitari del Barri de la Salut i aquest és el treball guardonat.

Decàleg de bons usos i civisme del Park Güell

Notícia CRP Gràcia

Lliurament del premi que va recollir una alumna de la nostra escola, ara exalumna. Gràcies Marta!!