Pla d’obertura setembre 2020


image
image
image
image
image

 

RESUM PLA D’OBERTURA

 

1.- Entrades i sortides. 

És aconsellable que els alumnes i les alumnes  d’infantil (tot i no ser obligatori) portin mascareta en aquest moment per tal de garantir la seguretat de tothom si es creuen amb algú. 

És obligatori que els alumnes i les alumnes de primària (a partir de 6 anys) portin mascareta en aquests desplaçament. 

Evidentment les famílies sempre han de dur la mascareta posada. 

 

ENTRADES: 

A tot l’alumnat quan entri al centre se li posarà gel hidroalcohòlic. 

La temperatura s’haurà de prendre a casa.

Els alumnes del Baldiri entraran per 3 portes.

INFANTIL: 

8:50. P3 entrarà per la reixa verda i anirà al vestíbul i pujarà per les escales principals fins la terrassa d’infantil. Els primers dies d’adaptació es podran quedar i estaran a dos espais: terrassa i aula. 

9:00-9:05 P4 i P5 esperaran fora (una porteta més a dalt de l’entrada principal) en dos espais diferenciats. La mestra de P4/especialista anirà a buscar els infants i entraran a l’aula. 

La mestra de P5/especialista un cop vegi la separació anirà a buscar els alumnes de P5 i entraran a l’aula. 

PRIMÀRIA: 

9:00-9:05. 1r, 2n i 3r esperaran al jardí d’Àustria. La mestra de 1r/especialista anirà a cercar-los i entraran per la porta de la papallona (escalinata del drac). A continuació i deixant un espai de seguretat, anirà la mestra de 2n/especialista i finalment, i seguint les mateixes precaucions, hi anirà el mestre/especialista de 3r. 

9:00-9:05 4t, 5è i 6è esperaran fora de la reixa verda (entrada principal) i els/les mestres aniran a buscar l’alumnat amb l’ordre explicat anteriorment i deixant l’espai de seguretat. 

 

SORTIDES: 

Abans de marxar se’ls posarà de nou gel hidroalcohòlic. 

INFANTIL.

Les famílies de P3 a les 16.25 entraran fins la terrasseta i els alumnes marxaran per l’entrada principal.

A les 16.25, les famílies de P4 i P5 esperaran a la  porta de les hamaques (la mateixa que el matí). Una mestra anirà cridant els alumnes i les alumnes i aniran sortint. 

PRIMÀRIA. 

Els nois i  noies estaran esperant en diferents espais del pati amb els mestres corresponents. Les famílies entraran per les portes assignades i aniran als espais del pati on hi hagi el grup. 

La distribució serà la següent: 

1r a la porta de sortida de l’edifici del costat de la cuina. 

2n a l’Àgora de fusta.

3r al costat del Ping Pong.

4t a la zona musical (en construcció).

5è bancs de fusta al costat del biòtop.

6è als bancs a prop dels equilibris. 

Recordeu de recollir els alumnes i marxar. Només en cas important podeu quedar-vos fins el final de l’entrega per parlar amb els i les docents. 

 

GERMANS/ES GRANS: sempre realitzarà l’entrada amb el germà/na petit/a per la seva porta d’accés i després el/la gran anirà directament al pati a buscar la seva mestra de referència (que estarà esperant l’entrada del seu grup). Si la mestra o el mestre ja ha pujat a l’aula, l’infant anirà a la seva aula per l’escala que li pertoqui. 

A la sortida el germà o la germana gran sortirà amb e seu grup de referència i esperarà a que vingui a família. Les famílies de P4 i P5 hauran d’entrar a la zona d’hamaques i baixar per les escoles fins el pati principal i anar a buscar el/la fill/a gran. 

 

2.- Grups estables: 

L’escola mantindrà els grups estables d’aula (màxim 25 alumnes) i l’espai de referència serà l’aula ordinària. 

Un cop a les aules es tornarà  a posar gel a les mans i podran treure’s les mascaretes (si les condicions de l’epidèmia segueixen com fins ara).

La mestra del grup bombolla no podrà estar sense mascareta, ni els docents i les docents que fan alguna àrea, especialitats o reforços.

Es mantindran les especialitats. Educació física es farà al pati i s’usaran els vestidors que seran desinfectats en cada canvi de grup. Les altres especialitats es faran a les aules. 

Només s’usarà la sala d’informàtica com espai compartit (sempre en diferents hores) i allà  els alumnes es desinfectaran mans abans d’entrar i després de l’activitat. També es desinfectarà la sala un cop usada. La sala polivalent també s’usarà per fer teatre i es desinfectarà un cop usada. 

 

3.- Ventilació i desinfecció: 

El Conserge obrirà totes les finestres de l’edifici per tal de que les aules estiguin ventilades. Durant l’estiu ho tindrem tot obert, durant l’hivern haurem de valorar l’estat de la pandèmia i us informarem de les actuacions que portarem a terme. 

La desinfecció dels espais compartits (que seran pocs) es farà pel personal de neteja (suport de 5 hores de més) en WC, vestidors, escales compartides, passadissos; i per mestres i alumnes en aules d’ús puntual. 

 

4.- Mascareta: 

La mascareta és aconsellable en entrades i sortides per educació infantil. 

Per primària la mascareta és obligatòria en entrades, sortides i desplaçaments. Dins l’aula, en el grup bombolla, sí serà obligatòria ja que estem en zona vermella. Això potser es modificarà al llarg del curs. Els infants hauran de portar una ronyonera per poder guardar-la mentre són al pati. També hauran de portar una mascareta de recanvi dins una bossa en la motxilla que només s’usarà en cas de necessitat. 

Recordeu que les mascaretes de roba s’han de rentar diàriament i que les quirúrgiques s’han de canviar cada dia. També cal recordar als/les alumnes que la mascareta és d’ús individual i que s’ha de portar ben col·locada.

 

5.- Material

El material escolar estarà bastant individualitzat. Recordeu que cicle superior porta el seu estoig amb:  bolis blau, vermell, negre i verd; llapis, goma i maquineta, marcador/subratllador, llapis de colors, retoladors (opcional), regle de 20cm. 

A cicle inicial i cicle mitjà se’ls donarà l’estoig i el material a l’escola. 

Els alumnes també hauran de portar de casa: 

AMPOLLETA D’AIGUA que estarà sempre a la motxilla. Marcada amb el nom. 

RONYONERA PER LA MASCARETA. També marcada amb el nom. 

PAQUET DE MOCADORS DE PAPER.

UN GEL HIDROALCÒHOLIC DE 50 cl. 

 

6.- Sortides i colònies. 

L’escola té previst fer sortides i colònies, però estem pendent de l’evolució de la Covid i de les recomanacions de Sanitat; per això us anirem informant si hi ha cap anul·lació. 

 

7.- Patis,  aules i espais compartits. 

Hi haurà 3 torns de patis: 

Grans (4t, 5è i 6è) a les 10.00.

Mitjans (1r, 2n i 3r) a les 10.30.

Petits (P3, P4 i P5) a les 11.00.

Cada grup bombolla ocuparà un espai i no es barrejarà amb la resta. 

Cada grup ocuparà una aula i s’intentarà fer algunes hores de docència en espais exteriors: pati, Park Güell, terrassetes…Només en moments puntuals s’ocuparà una altra aula. 

En espais compartits (on s’ajuntin diferents grups com l’acollida), s’haurà d’extremar mesures: aire lliure, espais ventilats, distància de seguretat, neteja i desinfecció, ús de mascaretes…

 

8.- Situació davant la Covid. 

Si detectem un dels següents símptomes: FEBRE O FEBRÍCULA, TOS, FALTA D’AIRE, MAL DE PANXA, COLL, MALESTAR, DOLORS MUSCULARS, ALTERACIONS A L’OLFACTE O EL  GUST es procedirà a  posar-se mascareta quirúrgica (adult  i infant si no en porten o porten una de roba o altre material),  portar l’alumna/e a un espai ventilat (sala de mestres) i la direcció avisarà a la família i aquesta família contactarà al CAP. Però si l’alumne té signes de gravetat es trucarà directament al 112/061 i avisarem després la família. 

Per tal de poder fer una bona prevenció caldrà que prengueu la temperatura cada dia a casa. En el cas de tenir algun símptoma no s’ha d’assistir al centre, tampoc si s’ha tingut un contacte estret o s’està convivint amb un malalt Covid.  

 

9.- Reunions i comunicacions amb l’escola. 

Aquest curs ens haurem de comunicar via mail, ja que haurem de procurar tenir el mínim contacte possible. Us hem adjuntat el resum dels correus de tot l’equip docent de l’escola.

Les reunions es faran (sempre que es puguin) de forma telemàtica, sobretot en reunions de més de 10 persones. 

Pel que fa a l’atenció presencial per tal de realitzar algun tràmit amb AFA, direcció, secretaria o administració caldrà trucar i demanar cita prèvia. Les entrades als despatxos mai es podran realitzar abans de les 9.15. A la tarda tampoc es podrà anar a despatxos més tard de les 16.00. 

 

10.- Servei d’acollida matinal i tarda, de menjador i extraescolars

Aquests serveis es mantindran regint-nos per les normes de seguretat quan no estan en grups bombolla. Les comissions de l’AFA us informaran (en el seu protocol d’obertura) de les novetats i canvis per tal de garantir la seguretat dels infants. 

Menjador sí que s’haurà de portar els pitets a P3, però la resta de tovallons no, ja que es farà servir de paper. 

 

Ja sabeu que també podeu consultar el pla d’obertura de setembre: 

https://docs.google.com/document/d/17euu4zkkqE8NkKXbx98TjG8jjb8otNDNtoUdI6J7DhQ/edit?usp=sharing

I sempre podeu enviar un mail amb les vostres consultes que contestarem el més aviat possible.

 

 

Declaracions responsables COVID-19

INFANTIL:https://drive.google.com/file/d/1lk0juxXGnQJEKn6_AWdrptcPSQ_RIECP/view?usp=sharing

PRIMÀRIA:  https://drive.google.com/file/d/1xDIQu0uuD-1ujL7u9Fp2_OeAmwyZhpfc/view?usp=sharing

Es poden escannejar o enviar una foto de la declaració responsable signada  per correu a cada tutor/a. A continuació estan els correus dels docents per tal que us sigui útil per poder-vos comunicar.

La comunicació serà molt important, però aquest any haurà de ser via mail, ja que les notes, papers…és millor que no entrin a l’escola per risc de contagi.

DOCENT MIREIA EF msarle@xtec.cat
P3

GLÒRIA

MÒNICA TEI

gretorta@xtec.cat

mdomin51@xtec.cat

MIQUEL mangla32@xtec.cat
P4

MÒNICA

BERTA

mtomas44@xtec.cat MERCÈ merces@baldirireixac.cat
P5

VANESSA

MONTSE

vcatala2@xtec.cat

mguard23@xtec.cat

MAYTE maite@baldirireixac.cat
1r MARIA DOLORS mdolors@baldirireixac.cat
2n REBECA rebeca@baldirireixac.cat
3r XAVI fmarti8@xtec.cat
4t MARIA ANTÒNIA manovau@baldirireixac.cat

ARANTXA

IRENE

aranalonso@baldirireixac.cat

icaparr1@xtec.cat

JUDIT

SANDRA

judits@baldirireixac.cat

smarti4@baldirireixac.cat