Jocs de cohesió


IMG-20181008-WA0005

Els dilluns al Baldiri són diferents!

Treballem per millorar la convivència; treballem les habilitats socials: saber escoltar, guardar el torn de paraula, saber expressar-se, admetre diferents formes de pensar, intercanviar vivència, conèixer les emocions personals i saber-les expressar, comprendre i valorar als altres…

Amb els jocs de cohesió volem:

– afavorir les relacions entre els companys i les companyes

– fomentar la cooperació

– afavorir la valoració personal i col·lectiva

– potenciar la confiança mútua del grup

– descobrir els altres

– reduir la por

– augmentar les relacions interpersonals

– millorar els prejudicis i les opinions negatives.

Alguns dels jocs que hem fet als diferents cursos són:

Tope Love: és el joc de l’stop però per salvar-se han de fer-se una abraçada, per treballar l’ estima entre ells i també la relació entre nenes i nens.

Confiança:deixar-se caure d’esquenes sense mirar i que els teus companys t’ agafin, portar un company amb cadireta entre dos, deixar-se portar per braços i cames.

Tocar i parar: amb la regla que per salvar-se s’han de posar per parelles; després per salvar-se tocava estar de 3 en 3, després de 4 en 4,…Es treballa així la cooperació entre companys i companyes.

El telèfon espatllat: un infant pensa una paraula o frase que ha de passar d’un nen a l’altre, fins que l’ últim escolta una cosa totalment diferent a la inicial.

L’avió: han de fer un avió a la pista, tots els nens són imprescindibles. Comencen  en rotllana i s’han d’anar col·locant seguint les instruccions de les monitores. Cal la col.laboració de tots per poder aconseguir fer l’avió. Tots som importants per a arribar a un objectiu comú.

Jocs de coneixença: En rotllana cada nen diu el seu nom i explica quin és el seu plat favorit, el seu conte, el seu joc,…….

Les tasses: En  parelles s’han d’agafar d’un braç i mantenir-se quiets, de peu. Una parella es separa, i un ha d’enxampar a l’altre. Per salvar-se, haurà d’agafar-se a un company, i la parella surt a enxampar al que estava “parant-la”.

I molts d’altres com el pistoler, l’aranya peluda amb diferents consignes, el terratrèmol, ….

De tant en tant, costa que els nens vulguin començar el joc, alguns prefereixen el joc lliure, però un cop comencem volen repetir i gaudeixen a la vegada que millorem les relacions. És per això que els monitors fem una valoració molt positiva dels nostres dilluns al Baldiri.