La Laia ens ha explicat la seva experiència al camp de refugiats de Filippiada


Una altra activitat de sensibilització feta dins la setmana en defensa dels refugiats.

dinamica-refugiats-31La Laia Creus és una educadora que aquest estiu va estar al camp de refugiats de Filippiada, a Grècia.

La Laia estava preocupada per les dificultats que tenen les famílies que fugen de la guerra de Síria quan arriben a Europa i es troben les fronteres tancades. Milers de persones es troben en camps de refugiats a Grècia i a Turquia, vivint gràcies a l’ajuda de donacions i el suport de moltes persones voluntàries que, com la Laia, han decidit dedicar les seves vacances o el seu temps a millorar les seves condicions de vida. Al camp de Filippiada, a Grècia, hi viuen més de 700 persones refugiades.

Hem organitzat l’aula polivalent com un petit oceà solcat de barques, on els nens i nenes de 5è i 6è imaginaven el llarg i difícil viatge de totes aquestes persones que fugen de la guerra buscant una feina, una casa i una escola, com la que nosaltres podem tenir. A partir del conte que ens a presentat la Laia,  “Los zapatos de Mar” , del seu testimoni  i de les paraules que el seu relat ens han suggerit, hem descobert tot el que significa la paraula refugiat, i se’ns han desvetllat molts dubtes i preguntes, que hem anotat en post-its i hem comentat amb la Laia. Ella ens ha explicat com organitzaven activitats per fer que el dia d’aquestes persones fos més agradable. Ha estat una experiència molt bonica, que ens ha obert els ulls a una realitat molt dura que tenim al costat de casa, però també d’esperança i alegria per totes aquestes persones que, com la Laia, fan que els moments difícils siguin una mica més fàcils.

Per acabar ens ha compartit el videoclip ” EKO macking noise” creat per un grup de joves del camp de Vasilik

La classe de 5è vam estar dimarts passat al Cinema Girona per veure la sessió de curtmetratges “Relats d’infants en situació de refugi”  proposada en el marc de l’activitat Escoles i Instituts de Gràcia amb les Persones Refugiades. Es tractava d’una iniciativa de la Xarxa educativa de Gràcia en suport a les persones refugiades que comptava amb el suport del Districte de Gràcia.

Ens van agradar moltíssim, ens van fer pensar força i en acabar vam tenir l’oportunitat de fer una mica de forum amb els/les alumnes d’altres centres que també hi havien assistit.

Si cliqueu la paraula refugi podreu veure els curtmetratges.

Nosaltres defensem els drets dels nens i les nenes refugiades,  i també el de les seves famílies!!