PROJECTE DE L’ESPAI


Treballem en equip per construir una maqueta de planetes

Òrbites de planetes L’Ana, una companya de primer,  va portar un joc  inventat per coneixer el sistema solar. Els planetes retallats en unes cartolines, i  el sol… una bola de poreexpan pintada penjada en un bastonet. Vam baixar al pati perquè necessitavem molt espai per posar-los. Per parelles ens vam endreçar com si fossim planetes a diferents distàncies del sol. L’Ana ens donava pistes perquè endevinessim cadascun dels planetes. Després els vam lligar amb unes llanes de diferents mides que representaven la distància al sol. Ens va servir per tornar a parlar del que havíem anat aprenent fent aquest projecte.

Una activitat del nostre projecte de l’espai ha estat modelar els planetes amb plastilina. Els hem fet de diferents mides i tenint en compte la seva grandària real. Els hem enganxat en pals i el hem col·locat de més a prop a més lluny de l’astre sol. Els planetes giren al voltant del sol, el camí que segueixen es diu òrbita.

En Biel, a casa seva, després d’haver investigat sobre el tema de l’espai va fer una maqueta del Sistema Solar. El va compartir amb tota la classe i li vam fer un fort aplaudiment.