L’AIGUA UN BÉ ESCÀS


Els uns hem treballat el cicle de l'aigua a l'aula i els altres hem anat a visitar el museu de l'aigua a Cornellà

p1230493

 

Enguany hem triat treballar el tema de l’AIGUA com a eix tranversal i en tots els nivells.  A l’escola dedicarem temps i esforç a aprendre moltíssimes coses relacionades amb ella.

Hem començat fent un taller amb un monitor d’ “Aigües de Barcelona” que va venir a l’escola i ens va proposar uns quants experiments per conèixer millor l’aigua.

Va ser molt divertit!!

 

museu-aigua-cornella-13

Els nens i nenes de Cicle Inicial, dimarts vam anar a visitar el Museu de l’aigua a Cornellà… i hi plovia!! Vam comencçar la visita situant-nos en el plànol i observant una maqueta on vam situar la xemeneia de la fàbrica i els dipòsits d’aigua.

El Museu ocupa un edifici històric modernista, era la Central de Cornellà del 1909. Hem sabut que ja llavors s’extreia aigua de l’aqüifer de la part baixa del riu Llobregat per abastir Barcelona. A dins hem vist la sala de les calderes, la de la electricitat i la de les màquines que es movien amb la força del vapor de l’aigua. Feien servir el carbó, hi havia una vagoneta. També hi havia una mol·lècula gegant d’aigua i molts experiments per fer…