Unim esforços, Obrim fronteres


Setmana d’accions educatives pel dret a migrar, del 10 al 18 de desembre

Us presentem una iniciativa del tot necessària en la malaurada actualitat que estem vivint.

La Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades prepara una setmana d’accions educatives pel dret a migrar, del 10 al 18 de desembre.

Des del Baldiri participarem en aquesta inciativa tant des de l’Escola com des de l’AMPA:

– 5è participarà al Cicle de Cinema i Drets dels Infants dedicat al fenomen de les persones refugiades, amb la pel·lícula: “Relats d’infants en situació de refugi” dimarts 13 a les 10h al Cinema Girona.

– A tots els nivells es faran activitats tipus: debats a partir del poema de Joana Raspall “Podríes”, joc del memory dels drets dels infants, curtmetratges sobre la vida de nens i nenes refugiats i si es pot acabar de lligar, tindrem l’aportació del testimoni d’una voluntària que ha viscut la realitat d’un camp de refugiats.

– Convocatòria de recullida d’espelmes per donar llum als drets humans participant en l’encesa comunitaria que es farà a la Pl. Universitat. Veure noticia

– Encesa d’espelmes al pati de l’escola el dia de la Carmanyolada de Nadal i coincidint amb el darrer dia d’accions.

Us convidem a consultar la seva web i totes les activitats que preparen:

https://obrimfronteres.wordpress.com

 

Unim esforços

Fa massa temps que estem patint una crisi humanitària a nivell mundial. Milions de persones marxen dels seus països fugint de la guerra, de la fam o la vulneració dels drets humans i quan arriben els tanquem les portes.

Per això, un grup d’entitats del món educatiu i associatiu hem impulsat una XARXA per articular propostes, col·laborar i difondre tot el que està passant per crear més consciència entre infants i joves i, de retruc, a tota la societat.

La Xarxa és un espai viu, col·laboratiu, de confiança i cura, on compartir experiències, recursos i fer accions coordinades amb impacte social abordant l’actual crisi ètica sobre les fronteres i en favor del dret a migrar.

A la Xarxa hi tenen cabuda tots els agents educatius: escoles, instituts, families, entitats del lleure, equipaments educatius, moviments socials, associacions, així com persones interessades en col·laborar-hi.

Existeix un recull de recursos i experiències educatives en relació a aquesta temàtica amb l’objectiu que siguin compartides per tota la comunitat educativa. A més a més, des de la Xarxa també volem promoure un seguit  d’accions coordinades a tots els centres i entitats que en formin part durant la Setmana del 10 al 18 de desembre de 2016.

Actualment, participen a la Xarxa més de 40 escoles, instituts, entitats i associacions. S’han format grups territorials per articular accions de proximitat en barris i districtes com: Gràcia, Nou Barris, Sarria-Sant Gervasi, Sants i en Premia de Mar.

Si vols integrar-te a la Xarxa, emplena el formulari habilitat per a aquesta fi i et farem arribar tota la informació de les possibilitats de participació de la Xarxa